latinica  ћирилица
26/02/2018 |  20:19 ⇒ 21:21 | Аутор: РТРС

Браћи Костадиновић потребна помоћ (ВИДЕО)

Колико потресни могу да буду људски животи говори борба за здравље двојице синова породице Костадиновић из Шарговца, недалеко од Бањалуке.
Помоћ породици Костадиновић - Фото: РТВ Слобомир
Помоћ породици КостадиновићФото: РТВ Слобомир

Неимаштина ове седмочлане породице, само је један терет с којим су суочени. Четрнаестогодишња Теодора резигнирано каже да је живот за њену породицу неправеден, јер неко има све, а неко ништа.

Теодора, за разлику од својих вршњака, није добила ту привилегију да одраста у безбрижном дјетињству, као ни њена браћа и сестре.

Њена мајка Слађана каже да јој све то тешко пада, надајући се да би барем супруг добио стални посао и да имају мјесечна примања.

Ова седмочлана породица живи од 410 марака социјалних примања, па се тешко боре и са мјесечним рачунима. Недавно им је због дуга од 440 марака искључена струја. Ипак, не задуго јер им је помогло Удружење дистрофичара Бањалука, које је вратило свјетло у домаћинство Костадиновића.

Невоља за ову породицу је и болест синова Стефана и Дарија, јер се ови храбри дјечаци боре против пропадања мишића.

Мајка каже да се сваки дан све теже крећу. Већ не могу сами да устану, да се облаче без њене помоћи, да оду у тоалет, да се купају.

Стефан и Дарио прошле су године били на лијечењу у Италији, сада слиједе даље мјере, поготово када је ријеч о Стефану, код којег је болест много напредовала.

- Рекли су да би Стефану одрадили операцију Ахилових тетива, што би му продужило ход од три до пет година. Да одемо само на контролу потребно нам је 6.000 марка - каже Слађана.

Цијена Стефановог оперативног захвата требало би да буде позната у априлу.

- Стефан је јако повучен дјечак и даље је присутна оскудна комуникација. Оно што могу рећи јесте да је сјајно примљен у одјељењу - нагласила је Нартша Мајкић, Стефанова учитељица. 

Ако сте у могућности да помогнете овој породици, то можете учинити уплатом новца на овај број жиро рачуна.