latinica  ћирилица
26/02/2018 |  18:52 ⇒ 18:57 | Аутор: РТРС

Свједок ћутао 40 минута на суђењу бившим специјалцима МУП - а Српске

Данијел Кузмић, бивши радник Агенције за обезбјеђење "Сецтор Сецуритy", данас је у бањалучком Окружном суду око 40 минута ћутао, односно није одговарао ни на једно питање које му је као свједоку постављено у склопу обновљеног суђења тројици некадашњих специјалаца и једном цивилу, оптуженим за крађу 617.000 КМ.
Бивши специјалци (фото:архива) - Фото: nezavisne novine
Бивши специјалци (фото:архива)Фото: nezavisne novine

Поступак је обновљен након што је Врховни суд Републике Српске уважио жалбе бранилаца Владана Малића (35), Горана Параша (30) и Александра Поповића (32), некадашњих припадника МУП-а Републике Српске, те Олега Банде (33), сувласника ауто-куће "Кватро", који су у првостепеном поступку осуђени на укупно 42 године затвора.

Некадашњи специјалац Горан Јањуз, који је такође свједочио, ублажио је ранији исказ, док је бивши специјалац Жељко Инђић поновио да је с оптуженима учествовао у пљачки.

Адвокат Јасминка Јовишевић затражила је изузеће Олге Пантић, предсједнице Судског вијећа Окружног суда у Бањалуци у овом поступку, након што јој је одбијен захтјев да се одгоди јучерашње рочиште због лошег здравственог стања Горана Параш, једног од оптужених бивших специјалаца. Пантићева је, међутим, казала да је затворски љекар потврдио да је Параш способан да прати суђење, а затим је услиједила расправа.

"Пљачка вијека", како је ово разбојништво названо, изведено је 22. септембра 2015. године, усред дана. Током пљачке дошло је до пуцњаве, а повријеђен је и радник "Сектор Секјуритyја" Ђурађ Бајић након што су хици пробили вјетробранско блиндирано стакло на возилу.

Извор: Независне новине