latinica  ћирилица
26/02/2018 |  16:53 ⇒ 21:21 | Аутор: РТРС

Савез синдиката Српске: Одлука о одласку Синдиката управе исхитрена

Савез синдиката Републике Српске оцијенио је исхитреном и лошом одлуку руководства Синдиката управе о напуштању Савеза и истакао да ће највећу штету таквог потеза сносити радници запослени у управи.
Савез синдиката - Фото: РТРС
Савез синдикатаФото: РТРС

У саопштењу је наведено да то што су појединци из Синдиката управе Српске напустили тај савез, не може да угрози дјеловање ове већинске и репрезентативне организације радника на републичком нивоу. Из Савеза истичу да ће наредних дана бити утврђено колико је чланова Синдиката управе заиста заинтересовано да напусти овај савез.

"Симптоматично је да је одлука руководства Синдиката управе о напуштању донесена без консултација и расправа са синдикалним чланством и организацијама у оквиру ове гране. Скупштина синдиката управе је одржана под велом тајности и са забраном присуства јавности, медија и оних у чије име је поменута одлука донијета", пише у саопштењу.

Из ове организације поручују да "синдикати који се понашају авантуристички брзо нестају са синдикалне сцене, а радници који слиједе такав пут остају незаштићени, неорганизовани и препуштени себи".

Извор: СРНА