latinica  ћирилица
26/02/2018 |  16:32 ⇒ 21:21 | Аутор: РТРС

Теслић- Стипедније за 270 ученика и студената (ВИДЕО)

Уговори о стипендирању студената потписани су данас у Теслићу. За ове намјене из општинског буџета годишње се издваја 250.000 КМ, а општина ће стипендирати око 270 студената и ученика.
Теслић - ученици и студенти добили стипендије - Фото: РТРС
Теслић - ученици и студенти добили стипендијеФото: РТРС

У Спортској дворани "Радолинка" уговоре о стипендирању потписало је 97 теслићких студената. За стипендије у износу од по 100 марака мјесечно кажу да су скромне, али да ће свакако бити од користи и растеретити студентски буџет.

Студенткиња новинарства у Бањалуци Невена Рељић каже да је ово прва година да прима стипендију. Наводи да ће, без обзира на њен износ, добро доћи.

Студенткиња треће године Банкарске академије у Београду Марија Ђукарић истакла је да ће јој стипендија добро доћи у даљем школовању, те да се нада се да ћу оправдати указано повјерење

Новина је да су ове године из општинског буџета стипендирана и дефицитарна занимања. Општинска управа одлучила се на овај корак послије детаљне анализе занимања у сарадњи са Привредним савјетом.

Начелник општине Теслић Милан Миличевић каже да је ријеч о радницима у кожарској, дрвној, текстилној индустрији и ИТ технологијама. Међу осталим ученицима и студентима који су добили стипендије су дјеца из категорије породица погинулих бораца и ратних војних инвалида, као и вуковци и ученици генерација.