latinica  ћирилица
26/02/2018 |  15:26 ⇒ 15:45 | Аутор: РТРС

Неопходне измјене Изборног закона БиХ

Предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић састао се у Женеви са предсједавајућим Генералне скупштине УН Мирославом Лајчаком кога је информисао о политичкој ситуацији у БиХ, истичући као један од приоритета измјену Изборног закона јер се "не смије опет догодити да један народ бира представнике у власти другоме".
Лајчак - Човић - Фото: СРНА
Лајчак - ЧовићФото: СРНА

Човић се у Женеви састао и са главним секретаром УН Антониом Гутересом, са којима је разговарао о неопходности измјена Изборног закона БиХ, као и о учешћу БиХ у мировним мисијама у свијету.

Он је нагласио да би измјеном Изборног закона биле испоштоване одлуке Суда за људска права у Стразбуру, те Уставног суда БиХ, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Човић је још једном честитао Лајчаку преузимање дужности предсједавајућег овогодишњег предсједања Генералном скупштином УН, те изразио пуну подршку делегације БиХ његовом раду.

Лајчак је поновио да ће током предсједавања Генералном скупштином УН учинити све да би институције ове свјетске организације посветиле већу пажњу БиХ.

Човић је информисао Гутереса о стању људских права у БиХ, при чему је нагласио висок ниво сарадње са Канцеларијом резидентног координатора УН и резидентног представника УНДП-а у БиХ.

Предсједавајући Предсједништва БиХ говорио је и о учешћу БиХ у мировним мисијама УН, као директном доприносу очувању свјетског мира и стабилности.

Човић је упутио позив Гутересу да ускоро посјети БиХ.

Након сусрета са високим званичницима УН, предсједавајући Предсједништва БиХ учествовао је на састанку на високом нивоу о доприносу људских права у области изградње одрживог мира.

Извор: СРНА