latinica  ћирилица
26/02/2018 |  12:44 ⇒ 17:02 | Аутор: РТРС

Нови Град - У неколико школа наставе неће бити наредних дана

У Основној школи "Бранко Ћопић" Доњи Агићи код Новог Града наставе неће бити до петка, 2. марта, због временских неприлика, рекао је Срни директор школе Миленко Томић.
Нови Град - Фото: СРНА
Нови ГрадФото: СРНА

Томић је рекао да је за ову одлуку прибављена сагласност ресорног министарства Републике Српске.

"Због хладноће и стања на путевима наставе у централној школи и четири подручна одјељења неће бити у уторак, сриједу и четвртак", истакао је Томић.

У Основној школи "Свети Сава" наставе у уторак и сриједу неће бити у подручним одјељењима Рашће, Мала Новска Рујишка и Блатна.

"У централној школи и подручним Рудице, Велика Рујишка и Горњи Ракани настава ће се реализовати према плану и програму", рекла је директор ове школе Марина Овука.

У Основној школи "Драган Вујановић" Сводна сутра и у сриједу наставе неће бити у подручним одјељењима Радомировац, Соколиште и Благај.

"Настава ће се одржати у централној школи и подручном одјељењу Благај", рекао је директор Миодраг Зорић.

Због актуелних временских прилика ни данас нема наставе у неколико подручних одјељења основних школа у Новом Граду.

Наставе нема у подручним одјељењима Основне школе "Свети Сава" у Рашћу и Малој Новској Рујишкој.

У Основној школи "Драган Вујановић" Сводна данас наставе нема у подручним одјељењима Радомировац, Соколиште и Прусци.

У подручној Основној школи "Вук Караџић" у Добрљину данас су часови скраћени на 35 минута, рекла је директор Миранда Балтић.

Директор Гимназије "Петар Кочић" Нови Град Зоран Марић рекао је да су због немогућности оптималног загријавања учионица часови данас скраћени на 30 минута.

У Средњошколском центру "Ђуро Радамановић", према ријечима директора Гордане Вујановић, данас није дошло око 90 ученика, углавном из Ћела, Соколишта, Радомировца и са подручја општине Крупа на Уни, а настава се одвија по плану и програму.

Извор: Срна