latinica  ћирилица
26/02/2018 |  11:09 | Аутор: РТРС

Кажњено 46 возача због непосједовања зимске опреме

На подручју које покрива Полицијска управа Градишка од 121 контролисаног учесника у саобраћају 46 је кажњено због непосједовања зимске опреме или 38 одсто, док је 18 возача санкционисано за остале прекршаје.
МУП Републике Српске -
МУП Републике Српске

Акција "Појачана контрола учесника у саобраћају са акцентом на контролу посједовања и употребе зимске опреме" спроведена је у петак, 23. фебруара од 7.00 до 19.00 часова, саопштено је из Полицијске управе Градишка.

Полицијска управа Градишка, подсјећа грађане да у периоду од 15. новембра прошле до 15. априла ове године, без обзира на временске услове, сва моторна возила морају имати одговарајућу зимску опрему.

Из ове управе истичу да ће полиција и у наредном периоду појачано контролисати учеснике у саобраћају, са акцентом на контролу посједовања зимске опреме.

За непосједовање зимске опреме, према Закону о основама безбједности саобраћаја на путевима БиХ изриче се новчана казна од 40 КМ и по потреби такво возило се искључује из саобраћаја.

Из Полицијске управе Градишка позивају возаче да поштују законске обавезе у погледу посједовања и коришћења зимске опреме, те да у саобраћају учествују са технички исправним возилом да би заштитили и себе и остале учеснике у саобраћају.

Извор: СРНА