latinica  ћирилица
22/02/2018 |  15:49 ⇒ 18:44 | Аутор: РТРС

Код Вигемарка о измјенама Изборног закона БиХ

У резиденцији шефа Делегације ЕУ у БиХ Ларс-Гунара Вигемарка у Сарајеву у току је састанак с представницима парламентарних странака из ФБиХ, на којем би требало да буде разговарано о измјенама Изборног закона, јавља дописник Срне.
Састанак о Изборном закону -
Састанак о Изборном закону

У име ДФ-а састанку присуствују Дамир Бећировић и Златко Милетић, СББ БиХ представља Дамир Арнаут, СДА Шефик Џаферовић, а СДП БиХ Дамир Машић и Зоран Микулић, те представница ХДЗ-а БиХ Борјана Кришто.

Портпаролка Делегације ЕУ у БиХ Јамила Миловић Халиловић изјавила је јуче да је одговорност свих институција у БиХ и изабраних званичника да обезбиједе да се избори одрже несметано и да се  формирају институције.

- Настављамо да се састајемо са свим странама и подржавамо конструктивне напоре ка рјешавању разлика у ставовима и остваривању напретка на путу ка ЕУ - навела је она, одговарајући на питање да ли ће шеф Делегације ЕУ бити домаћин овог састанка.

Предсједник СДП-а Нермин Никшић изјавио је раније да се у Сарајеву у Вигемарковој организацији одржава састанак у вези с Изборним законом на који су позвани представници свих политичких партија које партиципирају у ПС БиХ.

Парламентарна скупштина Савјета Европе недавно је усвојила Резолуцију о БиХ у којој се политички актери позивају да најмање шест мјесеци прије одржавања парламентарних избора усвоје измјене и допуне Изборног закона БиХ.

Извор: Агенције