latinica  ћирилица
19/02/2018 |  17:10 ⇒ 18:07 | Аутор: РТРС

Судија са мрљом у прошлости: Пијан напао чистачицу (ФОТО)

Већина судија и тужилаца који су се успротивили закључцима које је Високи судски и тужилачки савјет (ВСТС) донио у октобру крајем прошле године, да се провјерава прошлост судија и тужилаца и да се евентуално на основу тога доносе санкције, урадила је то из личне користи како се не би открили компромитујући детаљи који би могли да угрозе позиције појединаца, казао је за Srpskainfo извор близак правосуђу.
Основно јавно тужилаштво - документ (фото:srpskainfo.com) -
Основно јавно тужилаштво - документ (фото:srpskainfo.com)

Такав је случај и са судијом Окружног суда у Бањалуци, Миланом Благојевићем, који је закључке ВСТС-а назвао “противправним и нецивилизацијским чином“, а који у својој прошлости има кривична пријаву због напада на жену и пријетњу убиством.

Наиме, Благојевић је 2003. године приведен у полицијску станицу у Добоју због угрожавања сигурности С.Л. док је чистила угоститељске локале у центру Добоја.

Пијани Благојевић је 28. маја те године, око три сата иза поноћи, дошао испред кафића “Foyer“ и када је угледао С.Л. која је чистила закључани кафић тражио од ње да откључа врата локала и послужи га пићем. Након што је одбила, успјела је изаћи на споредни излаз и позвати полицију. У међувремену, Благојевић се удаљио, али је испред локала оставио сако са личним документима.

Послије два сата, док је С.Л. чистила сусједни локал, Благојевић се поново појавио и искористио тренутак када је жена откључала врата у намјери да избаци смеће и ушао у кафић. Благојевић ју је псовао те покушао погодити пепељаром, а након што је промашио узео је крхотину стакла и запријетио јој убиством.

Како је наведено у полицијском записнику, С.Л. се успјела отргнути из његових руку, приликом чега јој је Благојевић посцијепао мајицу, отрчати до сусједне зграде општине и позвати полицију која је убрзо дошла и привела пијаног Благојевића.

Извор: Srpskainfo