latinica  ћирилица
19/02/2018 |  14:38 | Аутор: РТРС

Караматић: Црнадак коначно да почне да ради свој посао

Делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Марио Караматић /ХСС/ изразио је данас наду да ће министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак "у врло кратком времену, до краја мандата коначно почети да ради свој посао и престати да путује по свијету".
Марио Караматић - Фото: klix.ba
Марио КараматићФото: klix.ba

Караматић је истакао да је БиХ за вријеме мандата Игора Црнатка на функцији министра иностраних послова "и службено постала најбједнија земља у Европи". Најавио је да се рад Привремене истражне комисије парламента БиХ за прибављање информација о спољнополитичком статусу БиХ коначно примиче крају, додајући да је за то вријеме било разних опструкција од појединих чланова Комисије.

"Идеја је била да се покушају усагласити неки закључци који би били позитивни по Министарство иностраних послова БиХ, међутим ја не видим ту неке могућности. У мандату овог министра /Игор Црнадак/ ми смо и службено постали најбједнија земља у Европи", рекао је Караматић.

Он је подсјетио на догађаје од прије неколико дана када су студенти факултета политичких наука из Сарајева и Бањалуке, као и хрватског студентског политолошког форума из Мостара регаовали због тога што то министарство запошљава агрономе, медицинаре, а не људе који се школују за ту намјену.

Према његовим ријечима, актуелна је и афера о запошљавању 11 чланова ПДП-а на четири радна мјеста у Министарству иностраних послова БиХ.

Привремена истражна комисија парламента БиХ за прибављање информација о спољнополитичком статусу БиХ требало би да сутра, 10 мјесеци након формирања, коначно донесе закључке о томе шта је установила. Комисију је у априлу прошле године именовао Дом народа парламента БиХ управо на Караматићев захтјев.

Осим Караматића, у комисији су још предсједавајући Бариша Чолак из ХДЗ-а, његови замјеници Сафет Софтић из СДА и Небојша Радмановић из СНСД-а, те чланови Огњен Тадић из Народне странке и Радончић из СББ-а.

Извор: СРНА