latinica  ћирилица
19/02/2018 |  08:53 | Аутор: РТРС

Тим Леброна Џејмса побједник 67. Ол-стар меча (ВИДЕО)

Тим који је изабрао суперстар Кливленд Кавалирса Леброн Џејмс побиједио је екипу Стефа Карија на 67. Ол-стар мечу НБА лиге резултатом 148:145.
Тим Леброна Џејмса побједник 67. Ол-стар меча - Фото: ТАНЈУГ
Тим Леброна Џејмса побједник 67. Ол-стар мечаФото: ТАНЈУГ

Ол-стар сусрет два тима највећих звијезда НБА лиге донио је уобичајену дозу атрактивности, сјајних потеза, спектакла и лежерности, али је на крају када се ломила одлука о побједнику виђена већа озбиљност и велика борба, у којој је екипа Леброна Џејмса изашла са терена са осмијехом на лицу, иако је током већег дијела утакмице била у резултатском заостатку.

Очекивано, Леброн Џејмс је понио наслов најкориснијег играча меча, што је његова трећа МВП титула на Ол-стару у каријери. Он је убацио 29 поена, уз десет скокова и осам асистенција. Кевин Дурент га је пратио са 19 поена, Пол Џорџ је уписао 16 поена, по 14 су додали Андре Драмонд и Бредли Бил, Кајри Ирвинг је убацио 13 поена, а Ентони Дејвис 12. Расел Вестбрук и Кемба Вокер су додали по 11 поена, а Словенац Горан Драгић се уписао са два поена.

У противничком табору Демар Дерозан и Демијен Лилард су постигли по 21 поен, Џоел Ембид је убацио 19 поена, Карл Ентони Таунс 17, Јанис Адетокумбо 16, Клеј Томпсон 15, а вођа тима Стеф Кари 11 поена, уз шест скокова и пет асистенција.

Утакмица између најбољих кошаркаша НБА лиге одиграна је у другачијем формату, па тако није било традиционалне борбе Истока и Запада, већ су путем драфта раније своје тимове одабрали звијезда Голден Стејта Стеф Кари и суперстар Кливленда Леброн Џејмс.

У "Стејплс центру" дошло је до судара два помијешана тима из двије конференције НБА лиге, а све у циљу како би се побољшала озбиљност и залагање учесника, што је ранијих година често навођено као главна замјерка овом егзибиционом мечу.

Тако су се у првој петорци осим Стефа Карија, нашли и његови "пулени" Јанис Адетокумбо, Демар Дерозан, Џоел Ембид и Џејмс Харден, док су на клупи остали Батлер, Грин, Хорфорд, Лилард, Лаури, Томпсон и Таунс. Тренер Тима Стеф био је Мајк Д'Антони из Хјустон Рокитса.

Леброн Џејмс је у прву петорку уврстио Кевина Дурента, Ентонија Дејвиса, Расела Вестбрука и Кајрија Ирвинга. Нјегов тим су чинили још и Олдриџ, Бил, Драгић, Драмонд, Џорџ, Оладипо и Вокер. Двејн Кејси из Торонто Репторса је био тренер Тима Леброн.

Ентони Дејвис је на Ол-стар мечу играо у дресу са бројем 0 и именом саиграча из Нју Орлеанса Демаркуса Казинса, који због повреде није могао да наступи за Лебронов тим.

Химну САД пред почетак меча отпјевала је популарна америчка пјевачица Ферги, док је на полувремену наступио чувени музичар Фарел Вилијамс.

Наредни Ол-стар меч ће се играти 17. фебруара 2019. године у Шарлоту.

Извор: Независне новине