latinica  ћирилица
16/01/2018 |  10:21 ⇒ 15:20 | Аутор: РТРС

На рачуну Фонда за лијечење дјеце у иностранству 1,5 милионa КМ

На рачунима Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству, закључно са 12. јануаром, налази се око 1.504.000 КМ, а до сада је примљен један захтјев за лијечењем у иностранству, речено је Срни у Фонду.
Састанак предсједника Додика са представницима Фонда солидарности за дјецу обољелу од малигних болести - Фото: СРНА
Састанак предсједника Додика са представницима Фонда солидарности за дјецу обољелу од малигних болестиФото: СРНА

ршилац дужности директора Фонда Јасминка Вучковић рекла је да је од тог износа око 1,3 милиона КМ прикупљено у оквиру донаторске вечери "С љубављу храбрим срцима", уз помоћ институција, привредних субјеката и грађана који су позивали хуманитарни број 1411.

Вучковићева је навела да је до сада у Фонд стигао један захтјев за лијечење дјечака Александра Гајића у Нјемачкој.

"Фонд солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству сносиће дио трошкова за његово лијечење, с обзиром да дио трошкова сноси Фонд здравственог осигурања (ФЗО) Републике Српске, а дио трошкова су донацијама обезбиједили родитељи", напоменула је Вучковићева.

Она је појаснила да ће Фонд солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству плаћање вршити у складу са фазама лијечења, односно сукцесивно.

Вучковићева је додала и да су подаци о стању на рачунима, укључујући и изводе из банака, доступни на интернет страници ФЗО Републике Српске, те да се свакодневно ажурирају.

Извор: Независне новине