latinica  ћирилица
15/01/2018 |  14:49 ⇒ 20:52 | Аутор: РТРС

"Мектић да се бави тероризмом, а не периферним стварима"

Министар безбједности БиХ Драган Мектић, за чијег су се мандата у БиХ догодила два озбиљна терористика напада треба да се бави питањем спрјечавања тероризма, а не периферним стварима као шти су активности припадника организације "Србска част" и "Ноћни вукови" протеклих дана у Бањалуци.
Марио Караматић - Фото: klix.ba
Марио КараматићФото: klix.ba

Ово је изјавио је Марио Караматић, делегат Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ из хрватског народа и члана Заједничке комисија за одбрану и безбједност ПС БиХ, закон заједничке сједнице ове комисије у Сарајеву. На његову иницијативу, биће затражена и информација о организацији која је најавила протесте пред амбасадом Хрватске у Сарајеву, у дану када у званичну посјету БиХ долази хрватска предсједница Колинда Грабар-Китаровић.

Заједничка комисија за одбрану и безбједност Парламентарне скупштине БиХ на данашњој сједници затражила је од Министарства безбједности БиХ и полицијских агенција у БиХ информацију о активностима припадника организације "Србска част" и "Ноћни вукови" протеклих дана у Бањалуци.

Како је изјавио члан ове комисије Хазим Ранчић од надлежних се тражи информација да ли је организација "Ноћни вукови" регистрована, да ли се ради о терористичкој организацији, да ли су припадници ове организације учествовали у рату у Украјини, да ли су на "црној листи" САД-а и ЕУ те да ли је припаднике "Ноћних вукова" одликовао предсједник Републике Српске Милорад Додик.