latinica  ћирилица
15/01/2018 |  13:03 | Аутор: РТРС

СДС тражи одговоре од надлежних о учешћу у обиљежавању "лица са досијеима"

Српска демократска странка /СДС/ позвала је надлежне у Републици Српској да одговоре на питање како је могуће да се "лица са полицијским досијеима" годинама позивају на пријем у Владу Српске поводом Дана Републике - 9. јануара.
СДС - Фото: РТРС
СДСФото: РТРС

Из СДС-а је саопштено да се таква лица у медијима доводе у везу са тешким кривичним дјелима и да се на пријему 9. јануара налазе у близини штићених личности.

СДС је позвала предсједника Републике Српске Милорада Додика и министра унутрашњих послова Драгана Лукача да одговоре на питање како је могуће да таква лица ове године учествују у свечаној паради, што потврђују бројне фотографије.

У саопштењу се додаје да те фотографије показују спрегу и блискост таквих лица са влашћу у Републици Српској.

У СДС-у позивају и предсједника Народне скупштине Републике Српске Недељка Чубриловића да одговори на питање ко је наведеним лицима дозволио улазак у парламент Српске и коришћење просторија.

Из СДС-а наводе да хајка власти против опозиције траје дуго. "Кампања линча, добила је нову фазу - физички обрачун са опозицијом и изазивање инцидената уз помоћ параформација и људи из криминалног миљеа", наводе у СДС-у.

У саопштењу се истиче да су "паравојне формације окупљане и у јесен 2014. године са задатком да направе инциденте и физичком силом спријече примопредају власти уколико СНСД изгуби изборе, о чему говоре и међународни извјештаји".

СДС наводи да власт у Српској на такав начин наноси велику штету међународном угледу Републике, "етаблирајући је као посљедње недемократско друштво у срцу Европе, доводећи је у потпуну изолацију, сиромаштво и депопулацију".

Извор: СРНА