latinica  ћирилица
09/01/2018 |  10:49 ⇒ 10:52 | Аутор: РТРС

Бакљада "Звездаша" у част Српске (ВИДЕО)

Већи број навијача београдског Фудбалског клуба "Црвена звезда" ноћас је у Требињу бакљадом и ватрометом честитао грађанима 9. јануар - Дан Републике Српске.
Требиње - Бакњада - Фото: СРНА
Требиње - БакњадаФото: СРНА

Навијачи црвено-бијелих из Требиња окупили су се у поноћ на два требињска моста и на симобичан начин пожељели Републици Српској срећан рођендан, уз скандирање имена генерала Ратка Младића.

Уз бакље, на мосту Иве Андрића био је постављен транспарент са натписом "Требиње", док је на Каменом мосту била истакнута српска тробојка.

"Дошли смо овдје као Срби и патриоте да се присјетимо свих страдалих за нашу отаџбину, људи који су нам омогућили да данас имамо Републику Српску", рекао је Радојица Ђедовић.

Бакљади је претходило прислуживање свијећа код Споменика браниоцима Требиња од 1991. до 1996. године.

Развијањем платна, дужине 30-так метара, са ликом Светог Стефана на једној згради у Фочи, уз ватромет и бакље, фочански навијачи Фудбалског клуба "Црвена звезда" честитали су Републици Српској 26. рођендан. Пред више стотина суграђана, фочанске "Делије" рашириле су и велику слику на платну генерала Ратка Младића на којој пише "Доживотно херој", као и заставу Србије са мапом Косова и Метохије и поруком "Нема предаје".

Извор: СРНА