latinica  ћирилица
15/12/2017 |  16:41 ⇒ 16:45 | Аутор: РТРС

Ђокић: Што прије ријешити неспоразум са БХ гасом

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић поручио је данас да је неопходно што хитније сазвати састанак са федералним Министарством енергије, рударства и индустрије и предузећем "БХ гас", које не поштује законске регулативе у дијелу транспорта природног гаса кроз Српску.
Ђокић у Градишци - Фото: РТРС
Ђокић у ГрадишциФото: РТРС

Ђокић је на данашњем састанку у Бањалуци са директорима гасних предузећа из Републике Српске и директором Регулаторне комисије за енергетику Српске Владиславом Владичићем истакао да је је овај састанак неопходан да би се заштитила предузећа из Републике Српске.

Током састанка размијењена су мишљења и усаглашени ставови у вези са непоштовањем законске регулативе предузећа "БХ гаса" у дијелу транспорта природног гаса кроз Републику Српску. Саговорници су подсјетили да је Регулаторна комисија за енергетику Републике Српске донијела тарифе за кориснике транспортног система природног гаса кроз Српску које "БХ гас" не прихвата.

На састанку је закључено да овакво стање односа, уколико се не буде рјешавало, представља реалну пријетњу сигурности снабдијевања купаца природног гаса.

Изцвор: СРНА