latinica  ћирилица
14/12/2017 |  16:31 | Аутор: РТРС

Централна банка БиХ упозорава предузећа на удар компјутерског вируса

Централна банка БиХ обавјештила је јавност да је током посљедњих неколико дана забиљежено кружење малициозне имејл поруке која најчешће долази на адресе привредних субјеката, а у којој је злоупотријебљено име ове финансијске институције.
Централна банка БиХ - Фото: РТРС
Централна банка БиХФото: РТРС

"Ријеч је о имејлу, наводно, приватног извршиоца Ивана Азељковића из Бањалуке, којим се на име спровођења судског извршења, захтијева пренос новчаних средстава са свих рачуна дужника на намјенски рачун извршиоца", саопштено је из Централне банке БиХ.

У прилогу имејл поруке налази се дио који се односи на Централну банку БиХ, а којим се налаже Централној банци да изврши пренос новчаних средстава наведених у допису.

Централна банка БиХ обавјештава јавност да садржај текста нема никакве везе са овом банком, нити њеним активностима и упозорава да је ријеч о поруци која садржи високоризичан малициозни код, а тренутно се шири преко адресе оффице@адриадоо.com.

Није искључена могућност да имејл истог или сличног садржаја, у виду прилога или линка, у будућности буде дистрибуисан с других адреса.

Извор: СРНА