latinica  ћирилица
14/12/2017 |  11:47 ⇒ 12:06 | Аутор: РТРС

Јовичевић: Подршка Родитељској кући

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Соња Караџић Јовичевић посјетила је данас у Бањалуци Родитељску кућу гдје је разговарала о проблемима и начину функционисања ове куће.
Соња Караџић Јовичевић посјетила је данас у Бањалуци Родитељску кућу - Фото: СРНА
Соња Караџић Јовичевић посјетила је данас у Бањалуци Родитељску кућуФото: СРНА

Након што је у име своје породице уручила поклон - ДВД плејер и цртане филмове, Јовичевићева је рекла да је циљ њене посјете да види у каквом амбијенту бораве дјеца која иду на терапије, те да процијени шта им је потребно.

Она је позвала све, који су у могућности, да на било који начин помогну функционисање и опремање Родитељске куће.

Управник Родитељске куће Катица Керкез рекла је да су им најпотребнија финансијска средства, с обзиром да Удружење родитеља дјеце обољеле од малигних болести "Искра" нема стални извор прихода.

Она је навела да су одређена средства добили од институција власти, али да нису довољна.

"Родитељи сами обезбјеђују храну, смјештај им је бесплатан, трудимо се да обезбиједимо хигијенска и средства за дезинфекцију, као и да платимо рачуне. Упркос тешким ситуацијама никада нећемо одустати од Родитељске куће", навела је Керкезова.

Она је нагласила да никада није и неће бити доведена у питање оправданост постојања Родитељске куће, с обзиром да родитељима олакшава финансијски, а дјеци пружа сигурност и пријатан боравак уз породицу након доласка са дјечије хематологије.

У Родитељској кући тренутно су смјештене четири породице, а од отварања су боравиле 44 породице.

Родитељска кућа изграђена је прошле године на иницијативу чланова Удружења "Искра", новцем прикупљеним на донаторској вечери под покровитељством кабинета предсједника Републике Српске.

Извор:СРНА