latinica  ћирилица
10/12/2017 |  09:31 ⇒ 19:34 | Аутор: РТРС

Хан Пијесак због снијега без струје

Општина Хан Пијесак остала је без напајања електричном енергијом због квара на 35 киловолтном далеководу Залуковик, који су узроковале сњежне падавине, а дио градског насеља нема ни воде, саопштено је из Центра за обавјештавање Цивилне заштите на Сокоцу.
Снијег - Фото: илустрација
СнијегФото: илустрација

Због сњежних падавина од прошле ноћи је без напона седам далековода, а без напајања су остале и црпне пумпе на изворишту Штекавац.

Технички руководилац у комуналном предузећу "Краљева Гора" Милица Митрашиновић рекла је Срни да су од 1.30 часова без напона и трафо станице са којих се напајају црпна постројена на извориштима Краљева Гора и Штекавац.

Према њеним ријечима, уколико убрзо не буде отклоњен квар на далеководу Залуковик, без воде ће остати комплетан Хан Пијесак.

Митрашиновићева је навела да ниже зоне на овим водоводним системима имају мало воде, али да ће потрошачи убрзо остати и без тога.

Сви локални и некатегорисани путеви на подручју сребреничке општине су заметени и непроходни за саобраћај изузев неколико краћих путних праваца у селима уз обалу Дрине, гдје је снијег мањи у односу на планинске дијелове гдје достиже 40 центиметара.
Снијег је 16 часова непрестано падао јаким интензитетом на овом подручју, а јурос су падавине престале.

На подручју општине проходни су регионални путеви Братунац - Сребреница - Зелени Јадар – Скелани затим Зелени Јадар - Милићи преко Подравања и Скелани - Братунац уз обалу Дрине. И на овим путевима има поледице па се саобраћај одвија успорено.

Механизација четири фирме, које је општина одабрала за зимско одржавање локалних и некатегорисаних путева и градских улица, јутрос је кренула у чишћење приоритетних путних праваца.

Из Штаба цивилне заштите кажу да се очекује да ће данас бити очишћени приоритетни локални путеви и падинске улице у Сребреници, а да ће сутра бити настављено даље чишћење разуђене локалне путне мреже у овој локалној заједници.

У Радној јединици "Електродистрибуције" у овом мјесту Срни је речено да је снабдијевање електричном енергијом подручја ове општине уредно изузев села Осмача и околних засеока, јер је дошло до квара на далеководу и већ се ради на отклањању хаварије.

Снабдијевање водом у Сребреници је уредно, а телефонске и интернет везе функционишу несметано.

Због отежаних услова за вожњу већина аутобуса у Сребреницу стиже са закашњењем и због тога неки касне и у поласку из овог мјеста.

Извор: СРНА