latinica  ћирилица
24/11/2017 |  20:50 ⇒ 21:27 | Аутор: РТРС

Шта је узрок пожара аутомобила Мире Југовића на Палама? (ВИДЕО)

Након налаза и мишљења вјештака, биће познато-шта је узрок пожара, у којем је у Палама ноћас изгорио аутомобил Мире Југовића, сина Ристе Југовића, убијеног 10. марта 2002 године. Породица Југовић овај случај није жељела да коментарише, а о евентуалним мотивима не говоре ни у полицији, ни у Окружном тужилаштву.
Паљевина аутомобила Мира Југовића - Фото: РТРС
Паљевина аутомобила Мира ЈуговићаФото: РТРС

Паљевина аутомобила у улици Милана Симовића, Полицијској станици Пале пријављена је јутрос око 4.00 часа. Ватрогасци су једино могли локализовати пожар.

Весна Стокановић, портпарол ПУ Источно Сарајево рекла је да ће се након извршеног увиђаја и налаза и мишљења вјештака знати тачан узрок пожара.

Очевидаца није било, а ни станари околних зграда експлозију нису чули. Призор који су затекли, спаљено возило и жуте полицијске траке, подсјетио их је на немиле догађаје-убиства, паљевине возила и несигурност коју су осјећали дуги низ година након рата...

У низу неразрјешених убистава у Источном Сарајеву и атентат на Ристу Југовића. Готово на истом мјесту на ком је јутрос запаљен аутомобил, убијен је са више хитаца из ватреног оружја 10. марта 2002. године.

Тадашњи директор Јахорина осигурања Ристо Југовић неколико дана прије убиства рекао је на конференцији за новинаре у Бањалуци да се успротивио нелегалној приватизацији осигуравајућег друштва, након чега је имао 72 позива на информативне разговоре. И породица Југовић на то је указивала свих протеклих 15 година, али су данас одбили било какав коментар.

Уочи 14. годишњице убиства, Миро Југовић је тврдио да има сазнања од службеника Сипе, чији идентитет није желио открити, да је полицијска истрага окончана, али да Тужилаштво БиХ годинама одбија да овај случај доведе до краја.

"Неки су догађаји ове и прошле године указивали да је могуће да се нешто уради, било је интересовања полиције. Међутим, сазнања немамо да се нешто ради", рекао је Југовић.

Тада је из БХ Тужилаштва стигао одговор да је случај сложен и да су на њему најприје радиле правосудне институције Републике Српске. На данашњи упит одговора је изостао.