latinica  ћирилица
24/11/2017 |  18:17 ⇒ 21:34 | Аутор: РТРС

Сутра завршне консултације Владе о буџету

Основно опредјељење Владе Републике Српске при креирању буџета за наредну годину било је његова стабилност и неометано функционисање институција Српске, а током досадашњих консултација уважена је већина сугестија социјалних партнера, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић и ресорно надлежни министри одржали су данас састанке са социјалним партнерима и представили им преднацрт буџета Републике Српске за наредну годину и програма економских реформи Српске од 2018. до 2020. године.

Предсједник Владе и министри представили су стратешке документе представницима Савеза градова и општина Републике Српске, пољопривредних удружења, Борачке организације Српске, Савеза организација и удружења ратних војних инвалида Републике Српске и Удружења УДАС.

Консултације су обављене и са представницима Републичке организације породица погинулих и несталих бораца и заробљених цивила, Савеза логораша, Савеза цивилних жртава рата Републике Српске, Ветеранима Српске, те са Удружењем жена жртава рата Републике Српске.

Завршне консултације са социјалним партнерима о овим стратешким документима биће одржане сутра у Административном центру Владе Републике Српске са почетком у 10.00 часова.

Извор: Срна