latinica  ћирилица
24/11/2017 |  14:04 ⇒ 14:35 | Аутор: РТРС

Чубриловић: У понедјељак прва сједница Комисије за израду споразума

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић заказао је за понедјељак, 27. новембра 2017. године у 10.00 часова прву сједницу Комисије за израду споразума о међусобним односима политичких субјеката у Републици Српској.
Састанак - Фото: СРНА
СастанакФото: СРНА

Сједница је заказана у складу са договором постигнутим на састанку лидера парламентарних политичких партија, одржаном на иницијативу предсједника Чубриловића, 19. новембра у Народној скупштини Републике Српске.

Политичке партије предложиле су чланове Комисије коју чине: Синиша Каран (СНСД), Александра Пандуревић (СДС), Слободан Наградић (ДНС), Игор Црнадак (ПДП), Слободан Протић (СП) и Војислав Глигић (НДП).

Првом сједницом Комисије предсједаваће предсједник Народне скупштине.

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић истакао је важност споразума о међусобним односима политичких субјеката за Републику Српску, те изразио наду да ће чланови комисије за његову израду бити тога свјесни.
"СП је увијек подржавала ту активност, да се окупљамо и разговарамо, па чак и онда када не мислимо исто, а то се зна врло често десити. Потребно је да сједимо заједно - и власт, и опозиција, и ми ту активност снажно подржавамо све вријеме", рекао је Ђокић новинарима.

Он је рекао да ће СП дати допринос и учинити максимално колико може да се постигне реалан договор.