latinica  ћирилица
24/11/2017 |  13:53 ⇒ 13:54 | Аутор: РТРС

Тузла - Пронађено више комада оружја и дрога

Више комада оружја, као и одређена количина марихуане и сјеменки канабиса пронађено је приликом претреса на више локација на подручју Тузланског кантона.

Приликом претреса у Сребренику, између осталог, пронађени су малокалибарска пушка, аутоматска пушка са дрвеним кундаком, пет ручних бомби, четири тијела од ручне бомбе и три упаљача од ручне бомбе, пиштољ, око 900 комада муниције различитог калибра, око 60 комада ловачке муниције, два ручна бацача. Пронађено је осам стабљика које својим изгледом асоцирају на опојну дрогу "марихуана" и 39 сјеменки "канабиса", пвц. дробилица, седам пвц. врећица са садржајем материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу, дијелови за прављење и пуњење муниције, те други предмети.

Након извршене криминалистичке обраде, против лица чији су иницијали А. Х. ће бити поднесен Извјештај надлежном Тужилаштву због постојања основа сумње да је починио кривично дјело Недозвољено држање оружја и минско-експлозивних средстава, док ће лице Е. Х. уз Извјештај бити предат Тужилаштву због постојања основа сумње да је починио кривично дјело Недозвољена производња и стављање у промет опојних дрога.

Приликом претреса у Тузли, код особе Е. М. пронађена је већа количина алата који потичу из кривичних дјела Тешка крађа.

Извор: Независне новине