latinica  ћирилица
22/11/2017 |  11:57 | Аутор: РТРС

Постекоглу одвео Аустралију на Мундијал, па поднио оставку

Селектор фудбалске репрезентације Аустралије Ангелос Постекоглу поднио је оставку иако је изборио пласман на Свјетско првенство у Русији наредне године.
Аустралија - Камерун - Фото: Screenshot/YouTube
Аустралија - КамерунФото: Screenshot/YouTube

Постекоглуови "кенгури" избацили су Хондурас у интерконтиненталном баражу укупним резултатом 3:1, али је отишао са мјеста селектора јер - жели да се врати клупском фудбалу.

"Просто бих волио да се опробам у иностранству. Знате, дио мене је остао 'заглављен' у клупском фудбалу, у том раду из дана у дан, непрестано. Мислим, волим ја овај посао. Али, из селекторског угла када посматрам себе - није то било то. Много волим тренерски позив, не бих баш да дуго будем без радног мјеста, али ћу ипак најприје да узмем одмор, како бих са породицом провео вријеме и мало прибрао своје мисли", рекао је досадашњи стратег Аустралије.

Овај 52-годишњак је рекао да се премишљао око овакве одлуке:

"О, како да нисам! Одмах послије друге утакмице са Хондурасом сам хтио да поднесем оставку. Онда сам сат времена касније причао са предсједником Савеза Дејвидом Галопом, који ме је убиједио да останем. А сат касније сам опет промијенио мишљење", признао је досадашњи аустралијски селектор.

Постекоглу је најуспјешнији кормилар фудбалске селекције те земље у њеној историји, водио је Аустралију на Мундијалу у Бразилу 2014, годину дана касније до титуле првака Азије, а сада и до пласмана у Русију.

Он је трећи селектор који је изборио мјесто на Свјетском првенству, а тамо неће водити репрезентацију, послије Берта ван Марвајка и Славољуба Муслина који су престали да раде са националним селекцијама Саудијске Арабије, односно Србије.

Као најозбиљнији кандидатат да наслиједи Постекоглуа спомиње се тренер Сиднеја Грахам Арнолд.

Извор: Блиц, Танјуг