latinica  ћирилица
22/11/2017 |  09:40 | Аутор: РТРС

Коларов у Мадриду тражи пролаз, Мажић дијели правду на великом дербију

Ове сриједе, другог дана петог кола Лиге шампиона најзанимљивија ситуација је у Ц групи гдје Рома, Челси и мадридски Атлетико настављају борбу за пласман у осмину финала Лиге шампиона.
World Referee: Mažić statistički najbolji sudija svijeta
(Фото: www.nezavisne.com) -
World Referee: Mažić statistički najbolji sudija svijeta (Фото: www.nezavisne.com)

У некој "лудој" комбинацији шансе има и Карабаг, али је тешко вјеровати да аутсајдер из Азербејџана може да направи два подвига, први већ против шампиона Енглеске Челсија на свом терену.

Чини се да је Челси у најбољој позицији, иако има бод мање од Роме, али и лакши распоред јер сада екипу Александра Коларова очекује меч за пролаз даље на мадридском стадиону Ванда Метрополитано.

Римљани би и са бодом отишли међу 16 најбољих тимова у Европи, али преко пута себе имаће Атлетико који на посљедњих 13 утакмица у Лиги шампиона на свом терену има девет побједа, а међу четири "кикса" су посљедња два.

Дерби рунде игра се у Торину где Јувентус дочекује Барселону уз звиждук најбољег српског арбитра Милорада Мажића.

Оба тима имају прилику да овјере мјесто у нокаут фази, а заједно могу то да ураде ремијем у случају да Спортинг не савлада Олимпијакос.

Замршена ситуација је у А групи јер Базел и московски ЦСКА воде борбу за друго мјесто, одмах иза безбрижног Манчестер Јунајтеда, док је Бенфика посљедња без бодова.

Немања Матић и саиграчи путују у Базел, а ЦСКА дочекује "српску" Бенфику са Милетом Свиларом, Љубомиром Фејсом и Андријом Живковићем.

У Б групи се знају путници за осмину финала - Пари Сен Жермен и Бајерн, док је Селтик у много бољој позицији за останак у Европи од Андерлехта, српских фудбалера Уроша Спајица и Ивана Обрадовића, јер их раздваја побједа Шкота из Брисела.

Извор: Блиц, Танјуг