latinica  ћирилица
20/11/2017 |  15:06 ⇒ 17:54 | Аутор: РТРС

Широм Српске одата почаст страдалим припадницима МУП-а (ВИДЕО)

Уочи крсне славе МУП-а, Аранђеловдана, широм Српске одата је почаст страдалим припадницима полиције. Служени су помени и уприличен славски обред.
Парастос страдалим припадницима МУП-а Српске - Фото: РТРС
Парастос страдалим припадницима МУП-а СрпскеФото: РТРС

Вјерски обред у Бијељини обавио је епископ зворничко тузлански Фотије, у присуству припадника Полицијске управе Бијељина и многобројних званица.

- Полиција је ту да спроводи законе, да штити нејач, сиротињу и оне који су угрожени - рекао је епископ.

Поводом крсне славе у Епархијском културном центру уприличен је културно умјетнички програм.

И у Полицијској управи Требиње служен је помен страдалим припадницма полиције и обављен славски обред.

- Полицијска управа спремна је да одговори свим захтјевима, а посебну пажњу посветиће сузбијању тероризма и илегалних миграција - истакао је Жарко Лакета, начелник ПУ Требиње.

У Приједору су додијељене три легитимације некадашњим припадницима Министарства унутрашњих послова који су у пензији и одата пошта свим припадницима полиције који су дали живот за одбрану Српске.

- Не смијемо да заборавимо 782 погинула припадника МУП-а, од којих 74 припадника ЦЈБ Пријрдор и шест припадника Седемог одреда специјалне бригаде полиције који је био стациониран овдје у Приејдору - рекао је Далибор Иванић, начелник ПУ Приједор.

Директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум истакао је да припадници МУП-а Српске професионално, одговорно и савјесно раде свој посао.

У Источном Сарајеву служен је помен погинулим припадницима МУП-а.

- Прослава крсне славе је повод да се присјетимо настанка, херојског пута и доприноса припадника МУП-а у очувању мира и стабилности у Републици Српској - нагласио је Српко Косорић, начелник ПУ Источно Сарајево.

Начелник Полицијске Управе у Зворнику Горан Абазовић истакао да је данашњи дан прилика да се присјете страдалих колега.

- Овим показујемо да нисмо, нећемо и никад не смијемо заборавити њихову жртву у стварању Републике Српске - нагласио је Абазовић.

У полицијској станици Угљевик откривена је спомен плоча са уклесаним именима четири припадника МУП-а страдала у одбрамбено отаџбинском рату, а у Вишеграду је организована показна вјежба Јединице за подршку Полицијске управе Фоча.