latinica  ћирилица
19/10/2017 |  16:20 | Аутор: РТРС

Мићић: Град ће пронаћи рјешење за Бању Дворови

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић поручио је да ће Градска управа наћи неко рјешење за Бању Дворови и да ће преузети све њене обавезе, додавши да је Град увијек имао добру вољу да помогне овој установи.
Мићо Мићић - Фото: РТРС
Мићо МићићФото: РТРС

"Град је већ издвојио око 1,2 милиона КМ и увијек је имао добру вољу да помогне Бањи", рекао је Мићић новинарима.

Коментаришући приједлог предсједника Покрета "Успјешна Српска" Златка Максимовића да Град издвоји милион КМ и помогне Бањи, а да Бања од прихода враћа ту позајмицу, Мићић тврди да је Максимовић најодговорнији због тога што се Бања нашла у проблему јер је од ње узео оба тима центра за физикалну рехабилитацију и пренио их у Дом здравља Бијељина док је управљао овом здравственом установом.

"Ако је тако добронамјеран и брине о Бањи, сад је замјеник директора Фонда здравственог осигурања Републике Српске, нека издвоји милион КМ", нагласио је Мићић.

Он је навео да постоји икаква "добронамјерност" према Бањи Дворови она не би била блокирана за неких 60.000 или 100.000 КМ.

Мићић тврди да Фонд здравственог осигурања за друге бање издваја седам до 10 милиона КМ, а за Бању Дворови тек 200.000 КМ.

"Знам да иза свега стоји много политике, да је петнаестак људи који долазе свакодневно пред зграду Градске управе инструисано", рекао је Мићић.

Он каже да радници Бање Дворови могу себи зарадити плату, без које живе већ седам мјесеци. "Али, њима не дају да раде. Први пут говорим јавно о томе јер су сад праве ствари изашле на видјело и видим ко стоји иза ових протеста које свакодневно организују радници Бање", навео је Мићић.

Предсједник Покрета "Успјешна Српска" Златко Максимовић понудио је данас градској власти у Бијељини два рјешења за спас Бање Дворови од уништења и поручио да добар домаћин не продаје земљу и имање, него га његује и убире плодове доброг рада.

Он је одбацио евентуалну одлуку о стечају Бање као најгору могућу у мандату градоначелника Бијељине Миће Мићића и изразио сумњу да би то могло бити урађено само због задовољења личних интереса градске власти и њима блиских тајкуна.

Максимовић је на конференцији за новинаре у сједишту странке у Бијељини рекао да се Бања Дворови мора сачувати и носилац тих активности мора бити Град Бијељина, уз подршку градске власти и опозиције.

Извор: Срна