latinica  ћирилица
16/10/2017 |  13:07 | Аутор: РТРС

"Српски политичари да се уједине"

Општинска организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Сребренице затражила је од српских политичара да се уједине у вези са расписивањем и одржавањем референдума о Тужилаштву и Суду БиХ који "треба да буду укинути јер су незаконито основани и пристрасно и тенденциозно раде, отворено штитећи починиоце злочина над Србима".
Сребреница - Фото: СРНА
СребреницаФото: СРНА

Из ове организације најоштрије су осудили српско нејединство и недолазак представника опозиције на консултативни састанак код предсједника Републике Српске Милорада Додика поводом срамне пресуде Суда БиХ и ослобађања од одговорности за злочине Насера Орића.

"Ово је крупан национални интерес за српски народ. То је линија испод које се не може и не смије ићи и кап која је прелила чашу због чега су сви морали доћи на договор и дати свој допринос рјешавању овог питања и зла које се надвило над српски народ и српске жртве Подриња и цијеле Републике Српске", саопштено је из ове организације.

Породице несталих и погинулих из Сребренице позивају српске политичаре да заједнички донесу одлуку у вези са рјешавањем националних питања и идентитета српског народа.

"Република Српска се штити и брани у Сребреници тако што ћемо доказати познату чињеницу да су на овом подручју почињени страшни злочини над српским народом за које нико није одговарао и срушити мит о злочинима над муслиманима 1995. године", поручују из ове организације.

Српским политичарима, односно страначким лидерима је указано да ће бити означени као издајници и рушитељи Републике Српске ако се не уједине и не заузму заједнички јединствен став о укидању Суда БиХ који осуђује само Србе, а штити и ослобађа починиоце злочина над Србима и опструише вођење процеса у предметима који се односе на српска страдања.

Извор: СРНА