latinica  ћирилица
15/10/2017 |  17:06 ⇒ 20:12 | Аутор: РТРС

Рогатица- Могућа сарадња Творнице пречистача са намјенском индустријом у Србији

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић изјавио је данас да постоји могућност да Творница пречистача Рогатица буде стављена у функцију намјенске производње у Србији.
Рогатица - индустрија - Фото: РТРС
Рогатица - индустријаФото: РТРС

Министар је најавио долазак одређених стручњака да на лицу мјеста процијене колико је тај колектив перспективан за сарадњу са њима.

"Нама је циљ да презентујемо потенцијале Републике Српске на свим мјестима и са свим инвеститорима који обећавају и гарантују реализацију нових развојних пројеката", рекао је Ђокић.

Изјавио је да су у фокусу састанка предсједника Српске Милорада Додика и сарадника са рогатичким привредницима, биле теме из области шумарства и проблема дрвопрерађивача и њиховог снабдијевања дрвним сортиментима.

Ђокић је нагласио да дозвољени етат за сјечу шуме на овом простору превазилази потребе дрвопрерађивача, што није случај у другим дијеловима Српске.

Према његовим ријечима, одлуке и политике Владе Српске морају се стриктно проводити и поштовати, а они директори који то не буду чинили биће смијењени.

Извор: СРНА