latinica  ћирилица
15/10/2017 |  14:24 ⇒ 15:19 | Аутор: РТРС

Поклони поводом првог рођендана тројкама Жижовић

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић уручила је данас пригодне поклоне за три бебе из породице Жижовић у Рогатици, поводом њиховог првог рођендана.
Породицу Жижовић посјетила министарка Давидовић поводом првог рођендана тројки - Фото: СРНА
Породицу Жижовић посјетила министарка Давидовић поводом првог рођендана тројкиФото: СРНА

Давидовићева је рекла да јој је велико задовољство што је данас на првом рођендану тројки породице Жижовић.

"Ово је заиста лијеп тренутак за мене јер мало је тројки у Републици Српској, а посебно ми је драго да су ове тројке рођене у болници Фоча, тамо гдје сам ја некада радила, гдје раде изврсни гинеколози", рекла је Давидовићева.

Она је додала да је породица Жижовић подржана кроз три пројекта Министарства породице, омладине и спорта, најприје кроз пројекат вантјелесне оплодње, затим кроз пројекат Фонда за треће и четврто дијете, гдје Министарство донира за свако треће дијете 600 КМ, те кроз пројекат да све тројке у Српској добију по колица за тројке.

Она је додала да Министарство породице, омладине и спорта и Влада Републике Српске показују на овај начин колико воде бригу о наталитету и да им је много стало да буде што више беба у Српској.

Према њеним ријечима, Министарству је битно то да породице гаје традиционалне вриједности, гдје родитељи пазе на дјецу, воде рачуна о њима да имају здраво и сретно одрастање, а такође дјеца када одрасту да воде рачуна о својим родитељима.

Давидовићева је изразила жељу да сва дјеца остају у Републици Српској, укључујући наравно и тројке Жижовића, да одрасту да се запосле у Српској, да их родитељи не гледају преко "Скајпа", а Министарство породице, омладине и спорта и Влада Српске раде и радиће на томе и у будућности.

Дарко Жижовић рекао је да данас прослављају први рођендан Рогатичких тројки, које су након дуго труда и муке он и његова супруга добили, као дар од Бога, те да су ове тројке прве и у историји фочанске болнице.

Он је изразио велику захвалност Давидовићевој, која је дошла на прославу рођендана.

"Велика нам је част да је угостимо, јер се она показала као велики хуманиста и као неко ко је ту да се одазове за сваку помоћ", рекао је Жижовић и истакао да је Давидовићева пружала помоћ од самог рођења тројки.

Извор: СРНА