latinica  ћирилица
25/09/2017 |  18:33 ⇒ 21:52 | Аутор: РТРС

Човић: Предсједништво БиХ ће размотрити аферу прислушкивања

Предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић изјавио је данас у Мостару да ће Предсједништво разматрати аферу наводног прислушкивања хрватских званичника и привредника.
Драган Човић - Фото: СРНА
Драган ЧовићФото: СРНА

"То се мора истражити. С обзиром на то да као чланови Предсједништва БиХ имамо уставну улогу, то питање ћемо ставити на дневни ред и рашчистити односе како се у вези са тим не би спекулисало. Бојим се да имамо много више галаме, него других проблема. Институције које су одговорне треба да поднесу извјештаје", рекао је Човић новинарима у Мостару.

Он је недавну посјету САД оцијенио као значајну и успјешну.

"Имали смо сусрете са петнаестак државника и кроз те сурете послали смо јасну поруку нашег европског пута, Акционог плана за чланство у НАТО и свега што требамо да урадимо у БиХ да би се то реализовало, наше унутрашње стабилности, недјељивости државе", каже Човић.

Он је најавио посјету високог представника ЕУ за спољну политику и безбједност Федерике Могерини у наредна два, те састанак са генералним секретаром НАТО-а у Бриселу 23. и 24. октобра. Човић је честитао канцелару Њемачке Ангели Меркел на изборној побједи.

Извор: СРНА