latinica  ћирилица
25/09/2017 |  10:13 ⇒ 10:17 | Аутор: РТРС

Четрнаесто савјетовање правника - 06. и 07. октобра у Бањалуци

Четрнаесто савјетовање правника под називом "Октобарски правнички дани", биће одржано на Правном факултету Универзитета у Бањој Луци, 06. и 07. октобра 2017. године, са почетком рада у 10,00 часова.
"Октобарски правнички дани" (фото:vladars.net) -
"Октобарски правнички дани" (фото:vladars.net)

Наведено савјетовање одржава се под покровитељством Министарства правде у Влади Републике Српске, а у организацији Удружења правника Републике Српске и Правног факултета Универзитета у Бањалуци, са суорганизаторима.

Савјетовање ће радити у шест катедри:

- државноправна;
- управноправна и радноправна;
- грађанскоправна;
- привредноправна;
- међународноправна и
 - кривичноправна катедра.

Првог радног дана предвиђено је и одржавање промоције књиге "Бесједе – прилог афирмации науке и умјетности", аутора академика проф. др Рајка Кузмановића, предсједника Академије наука и умјетности Републике српске и предсједника Удружења правника Републике Српске.

У току Савјетовања биће организован "Правнички час" посвећен Марку Арсовићу, угледном правнику, судији и адвокату те "Правничко вече" за учеснике Савјетовања као и друге активности.

Савјетовање "Октобарски правнички дани" одржавају се редовно од 2004. године, у првој седмици мјесеца октобра, а прерасло је у својеврстан догађај у Републици Српској и у правничкој јавности ФБиХ те добрим дијелом и у земаљама из региона.