latinica  ћирилица
24/09/2017 |  18:30 ⇒ 22:22 | Аутор: РТРС

Незванично: Гаговић нови начелник општине Трново (ВИДЕО)

Према незваничним подацима, на пријевременим изборима за начелника општине Трново, побиједио је кандидат СНСД-а Драгомир Гаговић који је освојио 175 гласова више од противкандидата Ненада Мишевића из СДС-а.
Драгомир Гаговић - Фото: СРНА
Драгомир ГаговићФото: СРНА

И члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац изјавио је вечерас Срни да је побједник данашњих пријевремених избора за начелника општине Трново кандидат те странке Драгомир Гаговић. Кошарац је истакао да је Гаговић освојио око 175 гласова више од кандидата СДС-а Ненада Мишовића.

Чланови и симпатизери СНСД-а трубљењем аутомобилским сиренама и уз ношење страначких застава славе улицама Трнова.

Кошарац је раније данас рекао да је оптимистична визија коју нуди Гаговић, а то је да треба омогућити грађанима да у својој општини и живе и раде.

На данашњим пријевременим изборима за начелника општине Трново гласала су 1.103 од 1.352 регистрована гласача или 81,58 одсто, саопштено је Срни из Општинске изборне комисије.

На бирачким мјестима нису забиљежене неправилности, а изборни процес протекао је у најбољем реду.

Право гласа имало је 1.409 бирача, од којих је 57 регистровано за гласање путем поште, а могли су да се опредијеле између два кандидата - Драгомира Гаговића из СНСД-а и Ненада Мишовића из Српске демократске странке.

Пријевремени избори у општини Трново расписани су јер је 9. јула изненада преминуо начелник Горан Вујичић из СНСД-а.

Приоритети слога и економија

Оба кандидата данас су ситакла да очекују побједу. Драгомир Гаговић из СНСД-а истиче да је највећа шанса Трнова у отварању нових радних мјеста у дрвној индустрији гдје, каже, постоје два заинтересована инвеститора, као и пројектима који се односе на туризам, прије свега Јахорину.

"Читав мој програм се заснива на томе да се овдје задржи омладина, да се отворе нова радна мјеста у реалном сектору, у производњи и да се спријечи одлазак младих из Трнова. Јер, ако имамо 100 радних мјеста, мислим да ће се спријечити одлазак омладине", изјавио је Гаговић.

На нова радна мјеста у мањим погонима дрвне индустрије, али и у новоформираном комуналном предузећу рачуна и противкандидат Ненад Мишовић из СДС-а.

"И то је знак да ћемо радити у интересу народа, у интересу запошљавања, отварања нових радних мјеста и наставка реализације свих оних пројеката гдје сам ја стао 2016. године", нагласио је Мишовић.

Који пројекти ће добити шансу, зависи од резултата након бројања гласачких листића. Централна изборна комисија прве прелиминарне објавиће до 22 часа и 30 минута.

Пријевремене изборе у Трнову пратила је и коалиција Под лупом, чији су посматрачи уложили двије примједбе на изборни процес због, како наводе, злоупотребе помоћи при гласању.