latinica  ћирилица
22/08/2017 |  10:47 ⇒ 13:28 | Аутор: РТРС

Издата узбуна за све ватрогасне снаге у Хрватској

За све ватрогасне јединице у Хрватској издата је узбуна због пожара који букте на подручју Далмације, јавили су хрватски медији.
Далмација - пожари (Фото:twitter) -
Далмација - пожари (Фото:twitter)

Јутрос је одржан састанак Кризног штаба којем су присуствовали главни ватрогасни командир Славко Туцаковић, главни ватрогасни командир Задарске жупаније Жељко Шоша, задарски жупан Божидар Лонгин и директор Државне управе за заштиту и спасавање Драган Лозанчић.

Туцаковић је рекао да је и даље активан пожар у Врани, Лишанима и Пристегу, те на подручју Бенковца.

- Цијели систем је подигнут. Стање је јутрос мирније, али морамо да будемо опрезни. Дошли су нови људи који ће чувати пожариште. Надам се да ћемо све пожаре ставити под контролу, али треба бити опрезан јер би бура послије подне могла да се појача. Најважније је да нико није повријеђен - рекао је Туцаковић.

Он је додао да је на подручју Промине ситуација јутрос нешто мирнија.

- Тамо смо послали канадере и ер тракторе. На подручју Јабланца пожар је под контролом - навео је Туцаковић.

Министар одбране Хрватске Дамир Крстичевић посјетиће данас пожаришта на подручју Промина, гдје ће се састати са главним ватрогасним командиром Шибенско-книнске жупаније Дарком Дукићем.

Задарска полиција до сада привела је осморо људи, а книнска седам, због сумње да су подметнули пожаре који бјесне од недјеље увече.

Извор: СРНА