latinica  ћирилица
22/08/2017 |  07:55 ⇒ 08:10 | Аутор: РТРС

Земљотрес у Италији: Погинуле двије особе (ВИДЕО)

Након земљотреса који је погодио италијанско острво Искија сумирају се посљедице. До сада познато: Двије особе погинуле, спасиоци спасавају дјецу из рушевина.
Земљотрес на Искији (Фото: ottopagine.it) -
Земљотрес на Искији (Фото: ottopagine.it)

Једна жена је погинула у мјесту Казамикола у сјеверном дијелу острва када су је погодиле крхотине које су падале са цркве, а друга када се срушила зграда, преноси АФП.

Земљотрес је био јачине 4 степена Рихтерове скале, на дубини од 10 километара, а регистрован је јуче нешто прије 21 час, у вријеме када су многи вечерали, а недуго затим догодило се 14 мањих потреса.

Око 4 сата ујутру из рушевина једне зграде спасиоци су извукли седмомјесечну бебу, док још увијек покушавају да извуку два дјечака, узраста 4 и 7 година, који су живи али заглављени у рушевинама и са којима контактирају телефоном.

Једина болница на острву је такође погођена земљотресом и дјелимично је евакуисана, а пет пацијената је хеликоптером пребачено у друге болнице у Италији.

У земљотресу је повријеђено 26 особа, а девет се води као нестало.

Евакуисан је и један хотел, а у потрази за несталима учествују и специјални полицијски тимови са псима трагачима, јавља АП.

Након земљотреса људи су истрчали на улице, а већи дио острва је остао без струје која је у међувремену стигла.

Искија је популарно љетовалиште, чувено по термалним водама.

Извор: Танјуг