latinica  ћирилица
21/08/2017 |  18:38 ⇒ 22/08/2017 | 10:32 | Аутор: РТРС

СДС поново напада Радио-телевизију Републике Српске (ВИДЕО)

Нови напади СДС-а на Радио-телевизију Републике Српске.
РТРС - мјенице - Фото: РТРС
РТРС - мјеницеФото: РТРС

Потпредсједник странке Недељко Гламочак рекао је да је РТРС, да би обезбиједио дуг код Пореске управе, прибавио лажну мјеницу коју је издало Министарство финансија. О

вакве изјаве су неосноване и злонамјерне, кажу у Влади.

Из ресорног министарства тврде да су бјанко мјенице и мјеничне изјаве које су послужиле као гаранција дуга, валидне.

Пословни одбор РТРС-а одбацује оптужбе СДС-а, и каже да је то још једна у низу лажи и напада на Јавни сервис Српске.

Незнање или намјерно заобилажење истине? Овај пут у мисији дискредитације Јавног сервиса, СДС, руководство Радио-телевизије Републике Српске оптужује да је лажирало мјеницу за обезбјеђење дуга, коју је издало Министарство финансија.

- Наводно је мјеницу на основу закључка Владе издало ресорно Министарство а опет да та мјеница није евидентирана у Министарству.Пореска управа је знала да је мјеница брз покрића, али ју је прихватила као валидну, каже Гламочак.

Без покрића су изјаве из СДС-а, тврде у Министарству финансија.

Мјенице о којима говоре су валидне. Закон о одгођеном плаћању пореског дуга у овом случају, кажу да није прекршен: "Мјенице и мјеничне изјаве РТРС је доставио сходно закључку Владе Републике Српске од 6. септембра прошле године, а на основу којег је и донесено рјешење о одоговђеном плаћању доспјелог пореског дуга. Овај порески обвезник уредно испуњава све доспјеле обавезе у складу са одобреним ануитетним планом пореског дуга на основу Закона о одогођеном плаћању."

То тврди и пословни одбор РТРС-а,а  изјаве из СДС-а најоштрије осуђује: "Пословни одбор Радио-телевизије Републике Српске најоштрије осуђује данашње изјаве потпредсједника СДС-а Недељка Гламочака, сматрајући да је и ово још једана у низу лажи и напада на Јавни РТВ сервис Републике Српске. Процедура одгођеног плаћања пореског дуга урађена је у складу са прописаном процедуром и инструкцијама Владе Републике Српске."

У Министарству финансија кажу да у случају неплаћања једне рате, Пореска управа Републике Српске има на располагању сва законом прописана средства и мјере принудне наплате.