latinica  ћирилица
21/08/2017 |  15:24 | Аутор: РТРС

Борачке организације сутра о књижењу војне имовине на БиХ

Представници удружења из Републике Српске проистеклих из Одбрамбено отаџбинског рата одржаће сутра у Бањалуци консултативно-савјетодавни састанак ради постизања заједничког става у вези са књижењем војне имовине на Министарство одбране БиХ.
 - Фото: РТРС
Фото: РТРС

Састанку ће присуствовати представници Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила, Савеза организација и удружења ратних војних инвалида, Савеза логораша, Удружења ветерана те републичког Удружења жена жртава рата.

Састанак је заказан за 11.00 часова у просторијама Републичике организације, а изјаве у 12.00 часова.

Уставни суд БиХ одбио је као неосновану апелацију Републике Српске поднесену против пресуда Суда БиХ којима је наложено да војни објекат "елики Жеп на Хан Пијеску буде укњижен на БиХ.

Пресудама Суда БиХ, које су донесене 2015. и 2016. године Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове обавезана је да укњижи на БиХ објекат и земљиште површине 11.474 метра квадратна на Хан Пијеску, те да над њима буду избрисана сва права Републике Српске.

У Републичкој управи за геодетске и имовинско-правне послове Срни је речено да нема услова за спровођење пресуде Суда БиХ о упису имовине у Хан Пијеску.

Извор: СРНА