latinica  ћирилица
14/08/2017 |  17:28 | Аутор: РТРС

Бојић: Савјет министара БиХ ријешио питање клиринишког дуга

Посланик СДС-а у Представничком дому парламента БиХ Борислав Бојић изјавио је да је актуелни Савјет министара БиХ ријешио питање клиринишког дуга и да СНСД не може то да прихвати.
Борислав Бојић - Фото: РТРС
Борислав БојићФото: РТРС

Он је оцијенио да СНСД "не може поднијети" ни чињеницу да је министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић ријешио проблем трговинског рата са Хрватском, што је резултирало укидањем царинске баријере и остајањем могућности да се обавља робна размјена.

"Све су то активности које својом способношћу министри из Савеза за промјене показују, док је резултат рада СНСД-а само обмана јавности у којој покушавају ствари приказати потпуно другачијима у односу на реалност", навео је Бојић у саопштењу поводом изјаве посланика СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Николе Шпирића.

Он сматра да се Шпирић "очигледно пронашао у јучерашњој изјави предсједника СДС-а Вукоте Говедарице да ће доћи вријеме када ће ступити на снагу Закон о поријеклу имовине".

Посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Никола Шпирић рекао је да је исплата руског клириншког дуга БиХ у новцу велика заслуга предсједника Републике Српске Милорада Додика и његових добрих односа са Русијом, јер се успјело договорити да дуг буде враћен у новцу.

Извор: Срна