latinica  ћирилица
14/08/2017 |  12:04 ⇒ 12:46 | Аутор: РТРС

Сутјеска 2017 – дајмо шансу будућности (ВИДЕО)

У Националном парку "Сутјеска" у току је петодневни Камп за ученике основних школа под називом “Сутјеска 2017 – дајмо шанску будућности“.
Споменик Тјентиште -
Споменик Тјентиште

Друга је година како на овом кампу учествују 180 ученика и наставника из двије фочанске основне школе и основних школе из Горажданског кантона у Федерације БиХ.

Пет дана дружења је пред ученицима и наставницима из Фоче,Горажда и Устиколине.Печатом од прошлогодишњих оцјена и утисака учесници овјеравају дружење на кампу “Сутјеска 2017“.

Потврда и од наставника да камп даје квалитетне услове за дружење,али и учење у природи.

- Ми смо живјели у неком времену гдје смо заиста сви заједно живјели.Међутим дошло је неко "лудо" вријеме, сад је вријеме да ова дјеца почну да живе једним другим животом, каже Мелиха Рашидовић наставница ОШ “Устиколина“ из Устиколине.

- Сигурно је ово једна позитивна и добра ствар за коју се надам да ће се наставити и у будућности, истиче Владимир Ивановић директор ОШ “Веселин Маслеша“ Фоча.

Добро осмишљен програм дјеци омогућава да испоље своје креативне способности и да се упознају са бисерима свјетског природног насљеђа – Перућицом,Зеленгором,Маглићем.Пред њима су и разговори о толеранцији и ненасилном рјешавању конфликата.

Амбасада САД-а у БиХ камп је подржала са више од 29 хиљада америчких долара,док је Национални парк издвојио око 2000 долара.