latinica  ћирилица
14/08/2017 |  11:42 | Аутор: РТРС

Бањалука: У три одвојене акције ухапшена четири лица

Бањалучка полиција ухапсила је четири лица у три одвојене акције током протеклог викенда, од којих су два затечена у вршењу кривичног дјела.
МУП Републике Српске - Фото: РТРС
МУП Републике СрпскеФото: РТРС

Из Полицијске управе Бањалука саопштено је да је полиција јуче око 5.00 часова у Булевару цара Душана затекла и ухапсила Бањалучане чији су иницијали Ј.С. /20/ и М.Ј. /24/ који су покушали да опљачкају киоск.

Осумњичени су оштетили заштитни лим на расхладној витрини, те покушали да насилно отворе и уђу у киоск да бих га опљачкали.

У суботу, 12. августа, полиција је око 22.00 часа на магистралном путу Бањалука-Приједор, у мјесту Туњице, зауставила и ухапсила тридесетједногодишњег мушкарца из Приједора чији су иницијали Е.Б, који је осумњичен да је истог дана на подручју Приједора починио разбојничку крађу.

Осумњичени је предат припадницима Полицијске управе Приједор на даље поступање.

Припадници Полицијске станице Лакташи су у петак, 11. августа, око 22.00 часа на дијелу ауто-пута у изградњи у мјесту Друговићи, општина Лакташи, пронашли аутомобил "голф четири" који је ударио у металне цијеви поред пута.

Возач је, након што је возилом ударио у металне цијеви, напустио мјесто догађаја.

Захваљујући оперативном раду на терену, те на основу прикупљених информација полиција је утврдила да је возило претходно украдено у мјесту Пребљези, општина Србац, а да је починилац деветнаестогодишњак из Српца чији су иницијали М.В.

Он је истог дана ухапшен, а код њега је пронађена и одузета торбица у којој се налазило више пакетића зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на марихуану.

Осумњичени је испитан на околности извршења кривичног дјела недозвољена производња и промет дроге, те је предат на даље испитивање у Полицијску станицу Србац због крађе возила.

Након испитивања, осумњичени су пуштени на слободу, а против њих ће бити поднесен извјештај Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци због почињених кривичних дјела.

Извор: Срна