latinica  ћирилица
14/08/2017 |  10:39 ⇒ 19:38 | Аутор: РТРС

Шпановићева у Београду: Знам да ми припада злато

Српска атлетичарка Ивана Шпановић рекла је да јој не треба "упитна златна медаља" послије скандала на Свјетском првенству.

Она је истакла и да зна да јој она припада што ће доказати на наредним такмичењима.

- Не треба ми упитна златна медаља. Знам да ми она припада и да ћу се изборити за њу неком сљедећом приликом. Не осјећам се много лоше због свега - рекла је Шпановићева на конференцији за новинаре на аеродрому "Никола Тесла" по доласку из Лондона.

Шпановићева је била четврта у финалу скока у даљ на СП, а њен последњи скок је изазвао контроверзе.

Резултат је показао да је у шестој серији скок био 6,91 метар, због тога што је папир са бројем који је носила на леђима дотакао пијесак, иако је скочила даље, а жалба је одбијена.

- Све сам рекла завршним, шестим скоком. Судијина је посљедња и то морамо да поштујемо. Не само због овог такмичења, већ мене саме, јер желим да се појавим на сваком сљедећем великом такмичењу и борим за високе пласмане - истакла је најбоља српска атлетичарка.

- Највише нас је повриједило то што је комисија завршила тиме да "ми мислимо да то јесте траг, то за нас није довољно увјерљиво". То не можемо да прихватимо, ни да промијенимо, већ можемо само да пређемо преко тога - рекла је Шпановићева.

Навела је да није била свјесна о чему се ради док није отишла на допинг контролу, гдје јој је објашњено шта се у ствари десило.

- Ту сам се сломила јер нисам то тако замишљала, нити мислила да ће тако да се заврши. Повријеђени смо, тешко нам је, не знам како да се осјећам - рекла је она.

Додала је да је "највећа иронија" то што је свјетски шампионат у Лондону било посљедње такмичење на ком ће се број носити на леђима.

Како је рекла, дописивала се са Тијаном Бартолетом из САД која је освојила бронзану медаљу и која јој је "упутила искрене честитке за то каква је личност и спортиста".

- Поштујем ривалке, знам против кога и за шта се борим. Нико ми није крив за неуспјех, успјех заслужиш или не. Добро се осјећам што знам шта и ривали и други компетентни људи мисле - рекла је Ивана.

Њен тренер Горан Обрадовић рекао је да Ивана мора да се окрене ка сљедећим такмичењима.

- Мало су нам хладније главе и трезвеније гледамо. Свјесни смо да морамо да затворимо још један лист ове наше књиге и да наставимо даље јер нас веома брзо чекају нова такмичења - рекао је Обрадовић.

По његовим ријечима, цијела свјетска јавност је видјела шта се догодило у Лондону.

- Нисмо само ми то видјели, већ цијела свјетска јавност. Настао је глобалан проблем и сви су се сложили с тим да је просто невјероватно да један папирић у 21. вијеку одлучи о титули свјетског првака - нагласио је Обрадовић.

Ивана ће наредно такмичење имати 27. августа на међународном митингу у Берлину, док јој 1. септембра предстоји финале Дијамантске лиге.

Извор: Б92