latinica  ћирилица
14/08/2017 |  09:20 ⇒ 10:37 | Аутор: РТРС

Ружици Јукић због пријетњи додијељена полицијска заштита

Потпредсједници Виског судског и тужилачког савјета БиХ Ружици Јукић на приједлог Тужилаштва БиХ, а након посљедњих позива на линч и пријетњи убиством, додијељена је полицијска заштита.
Ружица Јукић (Фото: Аваз.ба) -
Ружица Јукић (Фото: Аваз.ба)

Јукићева је за "Дневни аваз" потврдила да ће за њену безбједност бринути службеници Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ.

Потпредсједник ВСТС-а је прије неколико дана Тужилаштву БиХ пријавила пријетње и увреде од чланова "Фејсбук" групе "Хапси! Мектићу само хапси!".

Она је раније упозорила да је чланица те групе Хелена Полић Гојковић поставила линк текста под насловом "Мјесто злочина ВСТС" покрета "Трећи блок".

"Треба их хапсити, а може се неке вјешати јавно, што да не. Што људи мисле и пишу о Јукићевој боље да овдје не износимо, судијске етике ради. Хајмо мафијашу Тегелтија, хајмо окончати Јукићкину тужбу против /министра безбједности БиХ Драгана/ Мектића, па га казните. Хајмо мафијашко правосуђе, покажите се, или она или он", пише у тексту.

Јукићева је рекла да је сада на Тужилаштву БиХ да испита, утврди и послије проведене истраге каже које су квалификације пријетњи које добија.

Она је раније "Вечерењем листу" изјавила да је циљ ове "Фејсбук" групе да је оцрни, а да је позадина њена тужба против министра безбједности БиХ Драгана Мектића.

"Уз то сам тражила да се министар Мектић позове као грађанин и саслуша стоји ли он иза те групе, шта ће бити предузето, с обзиром на то да се они обраћају путем ове групе у његово име", рекла је Јукићева.

Она је навела да чланови ове спорне групе на друштвеној мрежи, уз неутемељене нападе на њу, објављују и неке од медијских текстова у којима је она била доведена у везу с наводним неоснованим наплаћивањем дневница.

Јукићева је још раније демантовала да је узела било какав новац, што је својим закључком утврдио и ВСТС.

Извор: Срна