latinica  ћирилица
18/07/2017 |  09:31 ⇒ 10:07 | Аутор: РТРС

Сребреница: Асфалтиран пут за Ћосиће

У оквиру програма санације, изградње и асфалтирања локалних путева у сребреничкој општини, који се реализује поклоњеним средствима Србије за Сребреницу, асфалтиран је километар пута за село Ћосиће код Скелана.
Асфалтиран пут - Фото: РТРС
Асфалтиран путФото: РТРС

Начелник Одјељења за урбанизам и стамбено-комуналне послове ове општине Бојан Јосиповић рекао је Срни да је у оквиру овог програма санирано још неколико макадамских путева које су оштетиле прошлогодишње бујице претворивши их у точила, па су били непроходни за саобраћај.

"Радови на санацији више сеоских путева још се изводе као и на реконструкцији и припреми траса за асфалтирање путева за неколико села", појаснио је Јосиповић.

Предсједник Србије Александар Вучић обећао је, као предсједник Владе те земље, у новембру 2015. године на инвестиционој конференцији у Сребреници новчану помоћ овој општини у износу од пет милиона евра.

Два милиона евра одмах су уплаћена за санацију општинског буџета, измирење дугова и створених обавеза по судским пресудама.

Три милиона евра предвиђена су за инфраструктурне пројекте за које се одлучи општинска власт. Реализација тог програма почела је ове године.

У току је изградња обданишта за коју је планирано издвајање око 805.000 евра.

Обављају се припреме за реконструкцију главне саобраћајнице кроз Сребреницу што ће коштати око 690.000 евра.

Програмом утрошка средстава добијених од Србије предвиђена је изградња једне производне хале, затим тротоара у Скеланима и Сребреници те санација, реконструкција и асфалтирање више локалних путева у овој општини.

Извор: СРНА