latinica  ћирилица
16/07/2017 |  11:42 ⇒ 12:47 | Аутор: РТРС

Дванаест Чулића слогом граде домаћинство (ВИДЕО)

У Малој Крупској Рујишкој код Новог Града, у кући Ђорђа Чулића у заједничком домаћинству живи дванаесточлана породица.
Вишечлана породица Чулић - Фото: РТРС
Вишечлана породица ЧулићФото: РТРС

Чулићи се баве пољопривредом и годишње испоруче тржишту сто хиљада литара млијека. Кажу, договор и слога су их одржали на окупу.

Некада су у селима Подгрмеча породице биле бројне са по десетак чланова. Сада је веома тешко пронаћи домаћинство са више од три-четири члана. Ипак, Чулићи су изузетак. Под једним кровом живе четири генерације.

Поносан је Ђорђе што су му синови Милорад и Момчило остали на селу и баве се пољопривредом, а и унуци настављају породичну традицију.

Небојша каже да се оженио прије двије године и да има сина од 15 мјесеци.

- Одлучио сам да останем на селу и да се бавим пољопривредом - навео је Небојша.

Чулићима није било лако, јер им је у протеклом рату спаљена кућа. Ипак, слогом су је обновили и изградили нову шталу у којој је 26 грла. Имају два трактора и сву неопходну механизацију, јер треба обрадити 15 хектара своје земље и још десет коју узимају у закуп.

Момчило каже да је увијек било тешко бавити се пољопривредом, али да то сада олакшава механизација и брже се обрађује земља, па остане времене и за одмор.

Мајка Ђуја каже да је снахама Душки и Весни препустила бригу око кухиње. А оне све раде уз договор.

- Јетрва и ја се ту мало мијењамо. Једна у штали, једна у кући. Сада имам и ја снаху, па је мало лакше - искрена је Весна.

Чулић имају и два студента. Ивана завршава Технолошки факултет, а Немања студира машинство. Праунук Новак тек је напунио 15 мјесеци.