latinica  ћирилица
27/06/2017 |  17:42 ⇒ 20:57 | Аутор: РТРС

Нови раскол у СДС- побуна у општинском одбору у Градишци (ВИДЕО)

У СДС-у нове тубуленције и подјеле. Овог пута у општинском одбору странке у Градишци.
СДС Градишка - Фото: РТРС
СДС ГрадишкаФото: РТРС

Одборници у општинском парламенту окренули су леђа новоизабраном предсједнику и траже његову оставку. Усијану ситуацију није успио да охлади ни предсједник Вукота Говедарица.

Одборници општинског парламента и чланови окупљени око бившег предсједника и посланика у парламентарној скупштини БиХ Ђорђа Крчмара новоизабраном предсједнику Мирку Самарџији замјерају на нетранспарентном раду приликом комплетирања општинског одбора странке са 11 нових чланова.

- Сам је све то одрадио на своју руку. а да се није са никим од нас консултовао и послао је то у Бањалуку да предсједник Говедарица потврди што је предсједник и урадио - рекао је одборник СДС-а у СО Градишка Саша Лазић.

- Мирко Самарџија има погрешне менторе који су му савјетовали да то тако ради односно да не ради -изјавио је члан Општинског одбора СДС Градишка Милован Смиљанић.

У новим општинским органима странке мјеста није било за бившег предсједника и посланика у парламентарној скупштини БиХ који не крије незадовољство таквим епилогом и уопште стањем у највећој опозиционој странци.

- Ми ћемо отворено поставити питање господину Говедарици зашто само СДС напушта чланство - поручио је посланик у Парламентарној скупштини БиХ Ђорђе Крчмар.

Узавреле страсти између новоизабраног предсједника општинског одбора и већине чланова главног одбора синоћ је покушао да смири предсјдник Вукота Говедарица који је данас није јављао на наше позиве. Пред камеру није хтио ни Мирко Самарџија. У телефонском разговору је поручио да све ради по статуту и да ће према онима који нарушавају дисциплину и траже његову смјену предузети адекватне санкције. Уколико дође до најстрожијих санкција и искључења СДС би у Скупштини општине Градишка од пет одборника могао остати са једним.