latinica  ћирилица
27/06/2017 |  13:14 ⇒ 13:15 | Аутор: РТРС

"Ноћни вукови": Ујединити све православне народе

Чланови Мото-клуба "Ноћни вукови" Републике Српске кренули су из Брчког на вожњу кроз Републику Српску, а крајње одредиште им је Равна Романија гдје ће сутра бити одржана централна прослава крсне славе Војске Републике Српске - Видовдана.
"Ноћни вукови" у Брчком - Фото: СРНА
"Ноћни вукови" у БрчкомФото: СРНА

Они су прије поласка на пут отишли по благослов у Цркву Успења Пресвете Богородице у Брчком, а затим су положили вијенце код споменика српским браниоцима у овом граду.

- Већ четврту годину заредом организујемо видовданску вожњу у којој нам се придружују наша браћа из Русије, Србије, Црне Горе, Бугарске, Македоније и Словачке - рекао је потпредсједник одјељења "Ноћних вукова" у Републици Српској Горан Тадић.

Он је подсјетио да цјелокупна активност почње 26. јуна и траје три дана, а циљно одредиште је увијек мјесто прославе крсне славе Војске Републике Српске на Видовдан.

- Жеља нам је да урадимо нешто што ниједном политичару није пошло за руком, а то је да ујединимо све православне народе - поручио је Тадић.

"Ноћне вукове" поздравио је градоначелник Брчко дистрикта Синиша Милић који им је захвалио што су омогућили овом граду да буде дио прославе крсне славе Војске Републике Српске - Видовдана.

Они су градоначелнику предали захвалницу за подршку коју им пружа.

Предсједник "Ноћних вукова" из Србије Саша Савић каже да су кренули из Крушевца под благословом Цркве Лазарице и придружили се браћи у Брчком да би са њима наставили пут по Републици Српској.

Јевгениј Строгов из Москве, члан "Ноћих вукова" из Русије, каже да му је веома драго што учествује у вожњи са "Ноћним вуковима" са ових простора, јер се на овај начин уједињују словенски народи.

"Ноћни вукови" ће данас посјетити Бијељину, а потом ће наставити пут ка Сокоцу и Јахорини гдје ће преноћити. Са Јахорине ће кренути ка Палама гдје ће положити вијенце код споменика жртвама фашизма, а затим иду на обиљежавање крсне славе ВРС на Равној Романији.

Према програму обиљежавања Видовдана, Света архијерејска литургија за све пострадале и упокојене српске војнике од Косовског боја до данас биће служена у Манастиру Светог великомученика Георгија на Равној Романији сутра од 9.00 часова.

Извор: СРНА