latinica  ћирилица
23/05/2017 |  16:15 ⇒ 19:36 | Аутор: РТРС

РТРС у посједу забиљешке "Сужбена тајна" - како је Обрен Петровић водио ратну СЈБ Добој? Дневник пратите на порталу РТРС-а

Наша кућа је у посједу службене забиљешке под ознаком "строго повјерљиво" о улози Обрена Петровића у ратним дешавањима у Добоју.
Обрен Петровић - Фото: РТРС
Обрен ПетровићФото: РТРС

У наставку суђења Милану Нинковићу и тројици оптужених за ратни злочин на подручју Добоја свједоку Тужилаштва БиХ Обрену Петровићу данас су у Суду БиХ предочени изводи из записника са састанака цивилних, војних и полицијских структура Добоја у којима су, због пропуста у раду и лоше безбједносне ситуације, наведени разлози за његову смјену са мјеста начелника добојске Станице јавне безбједности.

Милан Нинковић, Борислав Паравац, Андрија Бјелошевић и Милан Савић оптужени су да су од маја 1992. до краја 1993. године учествовали у удруженом злочиначком подухвату усмјереном против цивилног бошњачког и хрватског становништва.

Више у Дневнику 2 у 19.30 у којем још можете гледати: 

 - Какву корист Република Српска може имати од кинеског Пута свиле!

- Бавимо се и недавним захтјевом Хрватске за поравнањем дугова за струју. Да ли ће бити међународне арбитраже?

- Припремили смо и причу која је дигла Приједор на ноге. Зашто у приватизованом “Импру” нема мјеста за српске борце?

-РТРС у посједу строго повјерљивог документа који говори о ратној улози Обрена Петровића. Погледајте шта је добојски градоначелник радио у рату!

-Свијет је шоку након терористичког напада у Манчестеру! Шта је показала досадашња истрага?

Дневник гледајте на порталу РТРС-а.