latinica  ћирилица
23/05/2017 |  12:16 ⇒ 15:25 | Аутор: РТРС

Званичници Српске изразили саучешће поводом напада у Манчестеру

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је данас телеграм саучешћа премијеру Велике Британије Терези Меј поводом терористичког напада у Манчестеру у којем су 22 лица изгубила живот, док је велики број тешко повријеђен.
Улице Манчестера (фото:Tanjug, AP) -
Улице Манчестера (фото:Tanjug, AP)

"Изражавајући солидарност са грађанима Велике Британије, Република Српска најоштрије осуђује овај терористички акт и у потпуности даје подршку глобалној борби против тероризма", наводи се у телеграму саучешћа.

Предсједник Српске је додао да се Велика Британија поново нашла на мети тероризма који на најсуровији начин односи животе невиних људи и представља највећу пријетњу миру у свијету.

"У име грађана Републике Српске и своје лично име упућујем Вам изразе најдубљег саучешћа поводом терористичког напада у Манчестеру. Молим Вас да породицама страдалих пренесете изразе нашег саосјећања због бола који их је задесио", наведено је телеграму саучешћа предсједника Републике Српске.

ЧУБРИЛОВИЋ: ЦИВИЛИЗОВАНИ СВИЈЕТ СЕ МОРА СУПРОТСТАВИТИ ТЕРОРИЗМУ

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић упутио је телеграм британском амбасадору у БиХ Едварду Фергусону поводом терористичког напада у Манчестеру у коме су погинуле 22 особе.

Предсједник Народфне скупштине истиче да је и овај напад показао да демократски, цивилизовани свијет свим заједничким снагама мора да се супротстави тероризму, највећем злу данашњег времена.

"Ужаснула нас је вијест да је ноћас на концерту на ком су се окупиле хиљаде младих људи извршен терористички напад. Грађани Републике Српске искрено саосјећају са болом и тугом британског народа", навео је Чубриловић.

Он је замолио Фергусона да пренесе изразе дубоког саосјећања и жаљења Републике Српске свим грађанима Велике Британије и жеље за брз опоравак свим рањеним у терористичком нападу.

И предсједница Владе Републике Српске, данас је током састанка са амбасадором Велике Британије Едвардом Фергусоном изразила саучешће поводом синоћњег терористичког напада у Манчестеру, изразивши наду ида ће Велика Британија имати снаге да се суочи са оваквом врстом изазова и да ће починиоци овог бруталног чина бити откривени.

Извор: СРНА