latinica  ћирилица
22/05/2017 |  16:12 ⇒ 18:23 | Аутор: РТРС

Бањалука: Зелени мост затворен за саобраћај до краја јуна (ВИДЕО)

У току је санација Зеленог моста у бањалучком насељу Обилићево. Овај мост биће затворен за саобраћај до краја јуна. За вријеме извођења радова пјешацима је омогућен прелазак преко моста. Буџетом града за санацију је издвојено око 100.000 КМ.
Бања Лука: Радови на Зеленом мосту - Фото: РТРС
Бања Лука: Радови на Зеленом мостуФото: РТРС

Саобраћај за возила у Улици Бранка Мораче, Зелени мост до Улице Милоша Обилића, обустављен је до краја наредног мјесеца.

Санација моста обухвата замјену дотрајалих дијелова армирано-бетонске конструкције, пјескарење, фарбање и замјену свих кородираних дијелова, због чега ће и бити обустављен саобраћај преко моста.

Санација Зеленог моста је обухваћена већим пројектом којим је планирана санација неколико мостова на подручују града Бањалука.

- Санација је у оквиру већег пројекта који кошта око 250.000 КМ. Пјешацима који станују у тим улицама је омогућен прилаз кућама и алтернартивни правци - наводи Славиша Сандић, в.д. начелник Одјељења за саобраћај и путеве у Градској управи.

Зелени мост, за нешто више од мјесец дана, биће безбједан за саобраћај, а до тада из градске управе грађане позивају на стрпљење.