latinica  ћирилица
22/05/2017 |  08:44 ⇒ 09:02 | Аутор: РТРС

Бостон направио Брејк кошем у задњој секунди

Бостон Селтикси успјели су да забиљеже прву побједу у финалној серији источне конференције, пошто су славили на гостовању против Кливленд Кавалирса у трећој утакмици и тако смањили на 2:1.
Кливленд - Бостон (фото: AP / Tony Dejak) -
Кливленд - Бостон (фото: AP / Tony Dejak)

Почетак и читаво прво полувријеме нимало нису наговјештавали исход другачији него у прве двије утакмице у Ти Ди Гардену у Бостону.

Кавси су већ током прве четвртине стигли до двоцифрене предности, а онда су је постепено повећавали до 66:48 пред крај полувремена.

На крају су Селтикси отишли на одмор са минус 16, јер је Смарт постигао кош на самом крају друге четвртине.

На полувремену као да су играчи двије екипе замијенили дресове. Селтикси су се разиграли и почели да смањују разлику. На почетку посљедње дионице дошли су на -2 (87:85).

Успјевао је Кливленд да одговори, али се видјело да је моментум на страни гостију, који су на пет и по минута прије краја први пут повели од почетних 2:0, кошем Олиника (93:92).

Играло се кош за кош, а у самом финишу услиједили рафали за три поена Хорфорда и Џеј Ар Смита. Потом је Јеребко донио предност Бостону 108:106, али је Кајри Ирвинг сјајним продором 10 секунди прије краја донио изједначење.

Продужетак је био изгледан, али је Ејвери Бредли у посљедњем тренутку меча одапео шут, лопта је одскочила о обруч и на крају ипак ушла у кош за огромну радост Селтикса, који су играли без Ајзее Томаса и играће до краја сезоне.

Код побједника Маркус Смарт је био најбољи са 27 поена, док је јунак меча Ејвери Бредли забиљежио 20. На другој страни Кајри Ирвинг 29, Кевин Лав поен мање, а Леброн Џејмс само 11, а у другом дијелу ниједном није погодио из игре.

Четврти меч на програму је такође у Кливленду у ноћи уторка на сриједу од 2:30.